Waarom bedrijfsmassage?

Een ziek personeelslid betekent organisatorische en financiële problemen.
Ligt het ziektepercentage bij uw bedrijf boven de 4,6 procent? Dan is er veel te winnen. Een ziektedag kost gemiddeld 250 euro en de richtprijs voor een stoelmassage is 20 euro. En de fiscus betaalt daar zelfs aan mee.

Stoelmassage is voor bedrijven heel aantrekkelijk. In de eerste plaats uiteraard door de positieve effecten:

  • minder ziekteverzuim
  • minder moe
  • fitter en helder denken
  • betere ontspanning
  • bewust van (werk)houding
  • positieve bijdrage aan de sfeer op het werk
  • meer loyaliteit

Stoelmassage 'op de werkplek'. Dat kan, maar beter is een kamer(tje) apart met enige privacy voor cliënt en masseur. Wij komen met onze stoel naar uw bedrijf en masseren daar de mensen die ervoor in aanmerking komen. De massage is laagdrempelig want we masseren over de kleren heen. Het duurt 20 minuten.

Een frequentie van één massage per twee weken is voldoende voor het 'normale preventieve onderhoud'. Een planningslijst is eenvoudig samen te stellen. Het normale werk wordt door de massage nauwelijks vertraagd, want iedereen gaat weer met nieuwe energie aan het werk.


Het hoe en wat van de stoelmassage

Rug, schouders, nek, hoofd, armen en handen en soms ook de benen worden gemasseerd.
De cliënten nemen plaats op een speciaal ontwikkelde stoel, waarbij het hele lichaam wordt ondersteund. Zij kunnen zich volledig ontspannen. Bloedsomloop en stofwisseling worden gestimuleerd en eventuele blokkades opgeheven. Het lichaam komt weer volledig in balans. Extra (water) drinken helpt de vrijgekomen afvalstoffen versneld af te voeren.

Uiteraard beginnen wij niet zomaar te masseren. Wij moeten eerst onze cliënt kennen, want niet iedereen kan worden gemasseerd. (indicaties en contra-indicaties)

Flexwerken heeft veel voordelen, maar een groot nadeel is dat de medewerker nu zelf zijn bureau (soms tot 3 keer) iedere dag zelf in moet stellen. In de praktijk gebeurd dit echter weinig en veroorzaakt al snel klachten. Ook hierover steunen wij de werkgever, we geven houdingsadvies en oefeningen mee. We bieden uw werknemer dus veel meer dan alleen 20 minuten een massage.

U hoeft niet onmiddellijk aan stoelmassage te gaan denken als uw personeel RSI of stressproblemen heeft. Te hoge eisen, collegiale banden of de bedrijfscultuur kunnen ook een rol spelen.


Fiscus betaalt mee

Als de werkgever de stoelmassages betaalt, heeft hij op grond van artikel 15 van de Wet op de omzetbelasting 1968, recht op aftrek van de voorbelasting.
Met andere woorden, u krijgt de BTW volledig terug.

Lees verder .....


Minder ziekteverzuim - de cijfers

Uit de hierna volgende cijfers blijkt dat er een verbluffend positief resultaat te bereiken is met stoelmassage op de werkplek.

Lees verder .....


Evaluatie stoelmassage Universiteit van Maastricht

In deze evaluatie geen keiharde cijfers, maar wel veel interessante gegevens. Vooral het feit dat gedurende de periode van massage niemand ziek is geweest door RSI-klachten.

Lees verder .....


RSI-/CANS veroorzakers

Promotieonderzoek van Swenneke van den Heuvel, werkzaam bij TNO.
CANS staat voor Complaints Arms Neck and Shoulders.

Lees verder .....